Virüs Maskotları Kurallara Uymayan Vatandaşları Uyardı

Salgından korunmak için belirlenen kurallara dikkat çekmek amacıyla Lütfen Platformu tarafından yapılan etkinlik bir taraftan güldürürken diğer taraftan da salgın önlemlerini hatırlattı.

Toplumsal farkındalığı oluşturmak, salgından korunma önlemlerine dikkat çekmek amacıyla “Virüs Aramızda” mottosuyla yapılan etkinlikte korona virüsünün yapısına benzer özel olarak tasarlanmış maskotlar Beyazıt Meydanındaki etkinlikte yer aldı. Söz konusu etkinlikte virüs maskotları maske takmayan, sosyal mesafeye uymayan ve kuralları çiğneyen vatandaşları uyardı.

Virüsü Sen Besliyorsun!

Maske takmayan kişilere şefkatle yaklaşan virüs maskotu, maske takan kişilere temkinli yaklaşımıyla imalı uyarılarını yaparken ilgi çekici anlar yaşandı. Maskesini tam takmayan bir kişinin yanına giderek “seni sevdim, sen olmasan nasıl hayatta kalırım, beni sen besliyorsun” şeklindeki sözlerle maske takmayan kişilere yaptıkları yanlışı anlatmaya çalışması bir taraftan güldürürken diğer taraftan kurallara farklı bir bakış açısıyla dikkat çekti.

Virüs Karışınıza Çıkarsa Şaşırmayın

Türkiye genelindeki şehirlerin meydanlarında uygulanacak “Virüs Aramızda” etkinliği çerçevesinde vatandaşlara “sokakta kurallara uymamanız durumunda dikkatli olun her an karşınıza çıkabiliriz” mesajı veriliyor.

Sivil Toplum Kuruluşları Sahaya İndi

Devletin salgın konusundaki uyarı ve önlemlerine katkı sağlamak amacıyla harekete geçen sivil toplum kuruluşları bundan sonra birçok toplumsal alanda Lütfen Platformu çatısı altında faaliyetler yapmayı hedefliyor. Daha önce Süper Lig maçlarında tribünlerine asılan pankartlarla salgın önlemlerine vurgu yapan önerileriyle gündeme gelen LÜTFEN Platformu, topluma yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizin önde gelen birçok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla çalışmalarını yürütüyor.