MAHMUT ARSLAN

Kıymetli Sağlık Emekçisi Kardeşlerimiz,

Bütün dünya ile birlikte yaşadığımız Kovid-19 salgını bizim ülkemizde de hayatları söndürdü.

Ne yazık yoğun bakım ünitelerinde ve hastanelerde hayata tutunmak için mücadele eden insanlarımız var.

Onları hayata bağlamak, sağlıklarına kavuşturmak için en ön safta mücadele veren doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından temizlik personeline kadar bütün sağlık emekçilerine 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Hayatları pahasına, hayat kurtarmak için kaybettiğimiz sağlık emekçilerini rahmetle anıyoruz. Onlar, ülkemizin karşılaştığı bu savaşın şehitleridir, şehitlerimizdir. Hastanelerde tedavisi devam eden sağlık emekçileri kardeşlerimiz, bizim gazilerimizdir. Onlara acil şifalar diliyoruz.

Gece gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla hizmet veren aralarında üyelerimizin de bulunmasından gurur duyduğumuz sağlık emekçilerini selamlıyor, yaptıkları kutsal görev dolayısıyla tebrik ediyoruz.

Ülkemiz, salgının başladığı tarihten itibaren sağlık çalışanlarımızın gösterdiği olağanüstü başarılar nedeniyle dünya tarafından büyük bir hayranlıkla izlenmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, bu başarının kahramanlarının daha çok teşvik edilmesi gerektiğini biliyor ve onun için mücadele ediyoruz. Ücretlerinden çalışma şartlarının iyileştirilmesine kadar pek çok konuda rahat bir çalışma hayatı sunulmasına ilişkin taleplerimizi her platformda dile getiriyoruz.

Sağlığımız için büyük bir fedakarlık, sabır ve özveriyle görev yapan, toplumun sağlığı için çocukları ve ailesi başta olmak üzere en sevdiklerinden vazgeçen, canını ortaya koyan sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

Verdiğiniz olağanüstü mücadelede Allah yar ve yardımcınız olsun. Sağlıklı günlerde nice Tıp Bayramları kutlamanız dileğiyle, sevgi, muhabbet ve hürmetlerimle.


Mahmut ARSLAN
HAK-İŞ Genel Başkanı

Alıcı: Tüm Sağlık Çalışanları