DEVLET SERT

"Değerli Yol Arkadaşım;
Ülkemizin kanla sulanan istiklalinde her daim ordumuzun yanı başında olan siz sağlık neferleri, kahramanlık destanlarına yenilerini ekleyerek yol alıyorsunuz.
Özellikle tüm dünyayı kasıp kavuran Pandemi şartlarında en gelişmiş ülkelere dahi parmak ısırtacak bir çabanın içine girdiniz. Tüm dünyanın sokaklarda bakımevlerinde, hastane odalarında ölüme terkettiği yaşlılarına, ağır hastalarına, anne şefkati ile yaklaşıp nefes oldunuz.
Coronavirüs sebebiyle kimselerin yaklaşamadığı hastaları naklettiniz, tedavi ettiniz, bakımını yaptınız, yemeğini yedirdiğiniz, temizliğini üstlendiniz.
Emeğin hakkı üzerindeki kutsal değerlerimizi bir bayrak gibi yücelttiniz. Hakkınız ödenmez. O hakka, paha dahi biçilmez.
Gerek Konfederasyonumuz HAK-İŞ, gerekse Sendika olarak bu fedakarlığınızın, çabanızın, destansı kahramanlığınızın savunuculuğunu her zaman yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.
Hakkınız olanı alacağınız zamanları ötelemeden yakınlaştırmak, bizlerin boynunun borcu. Bu borcu ödeyebilmek ve siz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bu destansı kahramanlığına layık olabilmek adına 24 saatin az geldiği çalışma dönemlerinden geçiyoruz.
Pandemi sürecinde canınızı ortaya koymanızın herhangi bir karşılığı olmasa da, takdir edilmek üzere sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerden işçi-memur ayrımı yapılmadan işçilerin de faydalandırılması bu süreçteki önceliğimiz.
Sizlerin sorunlarının çözümü için yürüttüğümüz mücadelemize gece gündüz demeden devam ettiğimizin bilinmesini isteriz.
Okuyacağınız bu dijital mektupta mücadele öğelerimizden birisi olarak tarihteki yerini alsın ve sizlerin gönüllerine hitap etsin istedik.
Emeklerimizin hakkı ile karşılık bulacağı sağlık dolu ve huzurlu günlerde buluşmak dileğiyle.


Devlet Sert
Öz Sağlık -İş Sendikası
Genel Başkanı

Alıcı: Tüm Sağlık Çalışanları